Repetitie op woensdag 20.00 - 22.00 uur
Oratoriumkoor Cantando
Muziek is helend, muziek is gevoel, muziek is passie, muziek is ontspanning, heerlijk! Zingen is een verrijking voor je. Het geeft je plezier en je maakt mensen blij en samen met elkaar iets neerzetten, iets moois, dat is koorwerk.

Oratoriumkoor Cantando Pijnacker

Is een gemengd koor bestaande uit ongeveer vijftig enthousiaste zangers. Momenteel studeren we Gloria van Vivaldi in onder leiding van interim dirigent Corné Mooibroek. 

In vogelvlucht de geschiedenis van het koor

Onder de naam Chr. Zangvereeniging Halleluja is het koor opgericht in 1910. In het begin zong men Nederlandstalig, en gaf men veel uitvoeringen wel 9 in 4 jaar tijd. In de jaren ’30 was het koor bijzonder actief o.l.v. Dhr. A van Leeuwen. Tot aan de oorlogsjaren ging men jaarlijks op concours in Zeist. Een aparte nevenactiviteit was er tijdens de oorlogsjaren: toneeluitvoeringen al dan niet met koorzang. Vanaf 1944 is Dhr. H.A. van Mechelen de dirigent. In de volgende 18 jaar laat het koor zich op alle fronten horen. Via de radio, toneel, uitstapjes. En het 50 jarig bestaan wordt gevierd met het echte werk; Mirjams Siegesgesang van F. Schubert! Met de dirigent, Dhr. C. Poot slaat het koor een andere richting in. Dhr. Poot is organist in de Hervormde kerk en het gevolg is dat er veel optredens in kerkdiensten zijn. Het stigma ‘jullie zijn toch een kerkkoor’ stamt uit deze periode. Maar met de komst van Dhr. van Laren in 1970 werd het koor steeds professioneler. Nog beter wordt het in de begin jaren ’80 wanneer we met Dhr. Smaling uitvoeringen geven met Mozart, Bach, Beethoven en Mendelssohn op het programma. 

Een memorabele periode voor het koor begint in 1988 o.l.v. Theo van der Hek. Er volgen jaren van grote klasse, Messe Solennelle-Gounod, Requiem-Mozart, Theresienmesse-Haydn, Gloria-Poulenc, Te Deum van Britten en Dvorak, Ein deutsches Requiem-Brahms. Een jaarlijks Passieconcert: The Crucifixion-Stainer of Olivet to Calvary-Maunder. Concerten met collega koren uit Pijnacker meestal met populaire muziek. Koorreis en optreden tijdens het beroemde Fringefestival in Edinburgh. En daarnaast de medewerking van de koorleden bij zeer bijzondere evenementen georganiseerd door de dirigent. Teveel om op te noemen. 

Na 20 jaar ging het koor verder met Danny Nooteboom. Inmiddels bestaat het koor 100 jaar en wordt de naam eigentijdser: Oratoriumkoor Cantando Pijnacker. Deze naam past beter, zeker gezien het repertoire dat met Danny grote hoogten bereikt tot aan de uitvoering van de Matthäus Passion. Met de komst van Hans van Rutten in 2015 tot 2022 ontwikkelt het koor zich alweer. Hij heeft het koor op grote hoogte gebracht en werd muziek met emotie gebracht. Ein deutsches Requiem-Brahms, Requiem van Duruflé en Fauré en in het bijzonder The Armed Man-Jenkins in 2018. Door Corona is het 110 jarig bestaan gevierd in 2022 met o.a. het Requiem- Mozart. Vanaf 2023 staat Sabine Geerlof voor het koor, de eerste vrouwelijke dirigent! We gaan weer een nieuwe uitdaging aan.

Dirigent van Cantando

Tot de zomervakantie neemt dirigent Corné Mooibroek de honneurs waar. Op 23 augustus start de nieuwe dirigent Sabine Geerlof. 

Pianiste Špela Pušnik

Špela Pušnik kreeg haar eerste pianolessen in Velenje, Slovenië, waar zij later haar studie

vervolgde aan het muziekgymnasium. Daarna studeerde zij IGP (Studiengang Instrumentalund Gesangspädagogik) in Klagenfurt, Oosterijk, waar zij in 2017 afstudeerde. In dat zelfde jaar is zij klassiek piano gaan studeren op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver. Nu werkt en woont zij in Den Haag. Ze begeleidt verschillende koren en is werkzaam als piano docent.

Onze evenementen

Vandaag

Laatste repetitie

Na een jaar zingen is het tijd voor de vakantieperiode. Op 5 juli vindt de laatste repetitie plaats. We wensen iedereen een fijne vakantie toe.

Eerste repetitie

We hebben er weer zin om te zingen! Kom je ook naar de eerste repetitie?

tryout

Wij leren je klassieke muziek zingen. Samen met elkaar gezellig, ontspannen repeteren en uitgedaagd worden in je muzikale ontwikkeling. Met het koor werk je aan een afwisselend programma van kleine […]

Koop Tickets €17.00 50 tickets beschikbaar

Wat wij als koor kunnen bieden

Componisten gezongen werken

Bach
Mattheus Passion
Johannes Passion, de koralen
Was Gott tut dass ist wohlgetan, BWV 99
Wohl mir dass ich Jesum habe, BWV 147
Weihnachtsoratorium, enkele koralen
Beethoven
Freude schöner Götterfunken
Bernstein
Delen uit West side story
Brahms
Sieben Lieder
Liebeslieder
Begräbnisgesang
Ein deutsches Requiem
Britten
Festival te Deum
Bruch
Jubilate Amen
Bruckner
Locus iste
Diepenbrock
Wandrers Nachtlied
Den Uil
Duruflé
Requiem
Dvorák
Te Deum
Die Trennung
Das Pfand der Liebe
Die Wilde Rose

 

Elgar
As torrents in summer
Serenade
Delen uit de Bavarian highlights
Fauré
Requiem
Cantique de Jean Racine
Gjeilo
Ubi Caritas
von Gluck
De Profundis
Gretchaninoff
Missa Festiva
Gounod
Messe solennelle de Sainte
Cécile
Händel
Zadok the Priest uit Coronation anthems
Hallelujah uit de Messiah
Haydn
Theresienmesse
Insanae et vanae curae
Missa Brevis St. Joannis de Deo
Requiem in C (M. Haydn)
Jenkins
The Armed Man
Cantate Domino
Maunder
Olivet to Calvary
Mendelssohn
Beate mortui
O Haupt voll Blut und Wunden
Hör mein bitten
Verleih uns Frieden

Mozart
Requiem
Laudate dominum
Ave Verum Corpus
Alma Dei Creatoris
Spätzenmesse
Confitebur
Schubert
DeutscheMesse
Schumann
Zigeunerleben
Stainer
TheCrucifixion
Purcell
Rejoice in the Lord always
Thou knowest Lord the secrets of our hearts
Man that is born of a woman
Rossini
Petite Messe Solennelle
Quando corpus morietur
Rutter
The Lord bless you and keep you
Gloria
Verdi
Va Pensiero
Gloria all’Egitto
I Lombardi
Coro di Zingari
Rataplan