Cantando leert je klassieke muziek zingen. Samen met elkaar gezellig, ontspannen repeteren en uitgedaagd worden in je muzikale ontwikkeling. Met het gemengd koor werk je aan een afwisselend programma van kleine projecten tot grote concerten. Zingen ontstresst, is energie opdoen en een verrijking voor jezelf (en anderen). Zing jij graag of heb je altijd al willen zingen? Onderstaand lees je waar de vereniging voor staat. Maakt het je nieuwsgierig? Je bent op woensdagavond van harte welkom.

Durf en Kwaliteit

Cantando is een vereniging met mensen die nieuwsgierig zijn en openstaan voor nieuw repertoire. Grote klassieke werken maar ook lichter klassiek repertoire instuderen is een uitdaging en vergt doorzettingsvermogen. Maar als je het eenmaal kan zingen dan geeft het zoveel voldoening. Wellicht emotioneert het je want dat is wat goede muziek met je kan doen. Het brengt je in vervoering, kan je beroeren of zelfs ontroeren. Wanneer je die emoties kunt teweegbrengen bij je publiek heb je kwaliteit geleverd waar je trots op kunt zijn.

Groei en Ontwikkeling

De diversiteit aan muziekstukken in verschillende talen en genres dat is waarin je bij Cantando uitgedaagd wordt. Je doet kennis op over muziek en het notenschrift. Elke stijlperiode in de geschiedenis heeft een eigen manier van zingen. Belangrijk is dat je leergierig bent en met durf zingt en dat is voor iedereen haalbaar. Ook al heb je nog nooit gezongen, of kan je geen noten lezen? Bij Cantando kan je het leren en je er in ontwikkelen.

Gastvrij en Gezelligheid

Ontwikkeling en groei is een doel voor Cantando maar wel op een manier waarbij je plezier hebt in het zingen en kunt genieten van de muziek. We zijn een gastvrij koor en je voelt je gelijk welkom. We doen het met elkaar en zijn allen verantwoordelijk voor een goede vereniging waar kwaliteit en menselijkheid in balans is. Omzien naar elkaar, je gehoord voelen zijn eigenschappen waarbij je je snel betrokken voelt bij het koor. Het plezier wordt extra vergroot door de nevenactiviteiten die het koor organiseert zoals koorreizen, fietstochten en/of wandelingen en hilarisch een bingo na het zingen waardoor je met een lach naar huis gaat.

Ontspannen en Energie

Zingen ontspant! Ga uit je hoofd, laat de drukte los en gebruik je hersenen op een anderen manier. Door bij het zingen je ademhaling juist te gebruiken krijg je letterlijk lucht. Ook al heb je een drukke dag achter de rug en ben je moe. Na een avond zingen ga je weer met energie naar huis.

Wil je zingen bij een koor?

Wil je het proberen? Wij bieden je de mogelijkheid drie keer vrijblijvend mee te zingen. Vind je het leuk dan kan je lid worden. Hier vind je meer informatie over lidmaatschap
Met bepaalde muziekstukken organiseert Cantando ook projectvormen. Ben jij geinteresseerd in projecten en of ken je oratoriumwerken en wil je die weer een keer zingen? Mail je interesse dan houden wij je op de hoogte.
oratoriumkoorcantando@gmail.com

Woensdagavond
20.00 uur tot 22.00 uur
CJMV-gebouw
Kerkweg 24
2641 GD Pijnacker

Volg ons op Facebook

 

Muzikale leiding

Het gemengd koor staat onder muzikale leiding van dirigent Hans van Rutten en Špela Pušnik achter de piano.

hans van rutten 2017

Dirigent Hans van Rutten speelt vanaf zijn 7e jaar blokfluit. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma koos hij voor de studie blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Na het behalen van zijn conservatoriumdiploma blokfluit in 1988 volgde hij de opleiding koordirectie die hij afsloot in 1994 aan de Hogeschool IDE te Gorinchem. Hij kreeg zangles van Jan Willem Westerhuis.

Hans van Rutten streeft naar een grote variatie in zijn werk. Zo was hij dirigent van een aantal kerkkoren en een strijdliederenkoor. Hij werkte met zowel een mannen- als een vrouwenkoor. Lichte muziek wisselde hij af met een oratoriumkoor. Hij richtte een kinderkoor op, daarnaast gaf hij les aan het Nationaal Kinderkoor. Met zijn koren trad hij in alle provincies van Nederland op. Hij maakte ook koorreizen naar België, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Naast Cantando is hij dirigent van het Soester mannenkoor ‘Apollo’, de Langedijker Oratorium Vereniging (Broek op Langedijk). Verder werkt hij als adem- en ontspanningstherapeut volgens de methode Van Dixhoorn. Meer info is te vinden op zijn website

www.ademenmuziek.nl

Pianiste Spela  Pusnik

Špela Pušnik kreeg haar eerste pianolessen in Velenje, Slovenië, waar zij later haar studie
vervolgde aan het muziekgymnasium. Daarna studeerde zij IGP (Studiengang Instrumentalund Gesangspädagogik) in Klagenfurt, Oosterijk, waar zij in 2017 afstudeerde. In dat zelfde jaar is zij klassiek piano gaan studeren op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver. Nu werkt en woont zij in Den Haag. Ze begeleidt verschillende koren en is werkzaam als piano docent.

 

Historie Oratoriumkoor Cantando Pijnacker

Wil je een indruk krijgen van het koor? Bekijk foto’s en video’s van activiteiten en concerten op deze pagina.