Het grootse concert ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins voeren wij uit op 9 en 10 november. Een groot koor en orkest wordt verrijkt met dans Balletstudio Belinda en indringende beelden en klaprozen, hét symbool van de Eerste Wereldoorlog. Wij maken van deze uitvoering een belevenis.

‘The Armed Man’ van Karl Jenkins is geschreven naar aanleiding van de slachtoffers van de Kosovo oorlog, in dit muzikale stuk is er aandacht voor oorlogen uit aller tijden en de roep om vrede. Aangezien de Eerste Wereldoorlog eindigde op 11 november 1918, honderd jaar geleden leek het ons toepasselijk ‘The Armed Man’ uit te voeren en dit groots aan te pakken.

 

Koorreis Ieper

Om in de beleving te komen zijn wij met een gedeelte van het koor naar Ieper en omgeving afgereisd. Door middel van boekjes kunt u meekijken. Klik onderstaande punten aan en blader door de reis.

Klaprozenproject

Koorleden zijn enthousiast aan het haken, vilten en kleien van een heleboel klaprozen. Huis van Rie in Nootdorp helpt ook mee met het maken van vilten klaprozen. U kunt de klaprozen bewonderen en kopen tijdens De Verbeelding het kunstevent in Pijnacker op 29 september. Ook maken we enorme grote klaprozen ter versiering van de ruimte waar we het concert uitvoeren.

Klaprozen