Repertoire van het Kerstconcert 2022:

In stiller Nacht van Brahms
Die Nacht ist kommen, Gumpelzhaimer
Der Winter ist vergangen, Brautigam
Abendlied zu Gott, Haydn
Nun rühen alle Wälder, Bach
Komm holder Lenz uit Die Jahreszeiten van Haydn
All things bright and beautiful, Rutter
Ave Verum, Mozart
Cantate Domino, Karl Jenkins
Gloria, Vivaldi

Foto’s van de reis naar Ieper

Kijk mee met de koorreis van 4 t/m 6 september 2018 naar Ieper en omgeving. Om in de beleving te komen voor ons concert The Armed Man van Karl Jenkins op 9 en 10 november. Door middel van boekjes kunt u met de reis meekijken. Klik onderstaande punten aan en blader door de reis.

filmpje ThouKnowestLord LastPosthttps://youtu.be/JKHs6cmBvoI

The Armed Man van Karl Jenkins / 9 en 10 november 2018

Een Mis voor Vrede. Een koorwerk dat spreekt over oorlogen aller tijden.
Met deze uitvoering onder leiding van Hans van Rutten hebben wij de WO I herdacht.
m.m.v.
Delfts Symphonieorkest
Martine Straesser alt
Berend Eijkhout bariton
Balletstudio Belinda

Dodenherdenking | 4 mei 2018 

Bij de plechtige herdenkingsbijeenkomst in de Joannes de Dooperkerk te Pijnacker heeft Cantando o.l.v. Hans van Rutten de muzikale omlijsting verzorgd. Gezongen werd, onder pianobegeleiding van Heleen Polderman (moeder van Margreet Fraanje onze penningmeester), Hymn before Action van Jenkins, Ave Verum van Mozart, Thou knowest Lord van Purcell,  Wenn ich einmal soll scheiden van Bach en God so loved the world van Stainer. Onder tromgeroffel gingen de aanwezigen vervolgens in een stille tocht naar het monument. Ank Grootenboer en Betty Hoozemans hebben namens Oratoriumkoor Cantando Pijnacker een krans gelegd van door het koor gemaakte klaprozen.

Mooie uitvoering van ‘The Crucifixion’ van John Stainer | 17 maart 2018

Deze keer onder leiding van dirigent Hans van Rutten, hebben we de mooie passiemuziek van de Engelse componist John Stainer ‘The Crucifixion’ uitgevoerd. In totaal hebben 9 projectleden zich aangesloten bij het koor om dit werk in te studeren. In de Ontmoetingskerk heeft men kunnen genieten van een sfeervol en stemmig concert, waarbij het koor met name in het a capella gezongen “God so loved the world” haar kwaliteiten heeft laten horen. De solisten David van Lith, tenor, en Wouter Verhage, bas, harmonieerden prachtig bij het koor.

telstar 21-3-2018

Concert ‘Requiem van Duruflé’ en ‘Requiem van Fauré’ | 4 november 2017

Oratoriumkoor Cantando Pijnacker heeft op 4 november 2017 o.l.v. dirigent Hans van Rutten een zeer geslaagd concert verzorgd in de Ontmoetingskerk te Pijnacker. Voor een bomvolle zaal hebben we twee prachtige requiems gezongen onder begeleiding van een klein orkest. Solisten waren: Anton Doornhein – orgel, Merel van Geest – sopraan, Ago Verdonschot – bariton. Mede dankzij de positieve stimulans van dirigent Hans van Rutte, hebben we het moeilijke werk van Duruflé op een mooie manier vorm kunnen geven. Na de pauze is het geliefde werk van Fauré op een ontspannen en enthousiaste manier ten tonele gebracht.

Geen Bach zonder Luther | 28 oktober 2017

Ter afsluiting van het Luther herdenkingsjaar, hebben wij onze medewerking verleend aan een speciale avonddienst in de Oude Kerk te Wateringen. Orgelbegeleiding werd verzorgd door Jan van Westenbrugge en de spreker was ds. J. Henzen. Wij zongen liederen van Bach en Luther die betrekking hebben op alle maanden van het kerkelijk jaar.

Concert ‘Ein Deutsches Requiem’ van Johannes Brahms | 12 november 2016

Het koor is er onder leiding van Hans van Rutten in geslaagd om dit prachtige maar technisch ook pittige muziekstuk mooi en sfeervol ten gehore te brengen. De begeleiding bestond uit een ‘vierhandige vleugel’ uitstekend uitgevoerd door Wim Hazeu en Oksana Kryuchkova en de solo’s van bas/bariton Christiaan Peters en met name sopraan Elma van den Dool waren heel erg mooi. Het royaal aanwezige publiek heeft erg genoten van de uitvoering. Na afloop was er een glaasje wijn of fris en heeft koor en publiek geanimeerd  de avond kunnen besluiten. Naast bloemen voor de dirigent en de solisten, werden de gastzangers bedankt met een roos.

cantando-brahms-concert


img_2902.jpg


Concert Olivet to Calgary | 12 maart 2016

Onder leiding van onze nieuwe dirigent Hans van Rutten heeft Oratoriumkoor Cantando Pijnacker op 12 maart 2016 een zeer gewaardeerde uitvoering van het prachtige stuk Olivet to Calgary van J.H. Maunders gegeven in de goedgevulde Dorpskerk van Pijnacker. De solisten, bariton Ago Verdonschot en tenor Hans van Scheur alsmede de mooie begeleiding van Wim Hazeu op het orgel hebben zeker bijgedragen aan het welslagen van dit concert.

Concert ‘Chansons d’automne’ | 14 november 2015

Op 14 november 2015 heeft Oratoriumkoor Cantando Pijnacker een concert uitgevoerd in de H. Bartholomeuskerk in Nootdorp. Voor dit concert is een keuze gemaakt uit een keur van werken van Franse componisten, zoals:

Tantum Ergo opus 55, G. Fauré;
Ave Verum; Deus Abraham, C. Saint Saëns;
Domine non secundum; Tantum Ergo; Panis Angelicus; Dextera Domini,
C. Franck;
Notre Père, M. Duruflé;
Messe Breve no. 7, C. Gounod

Medewerkenden aan dit concert: Wim Hazeu, orgel, Sara Dominigues Marques, sopraan, Aart Schutte, tenor, Gulian van Nierop, bas, William McNeil, hoorn, Miranda Janse, harp, Jose Maria Martinez, cello, Mario Torres Valdivieso, contrabas.

Passie Project | Matthäus Passion | 13 en 14 maart 2015

Oratoriumkoor Cantando Pijnacker heeft met gastzangers in samenwerking met de Aalsmeers Christelijke Oratorium Vereniging (ACOV) de Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach uitgevoerd op 13 maart 2015 in de Sint-Bartholomeüskerk te Nootdorp en op 14 maart 2015 in de Bloemhof te Aalsmeer. Dit vond plaats onder de bezielende leiding van dirigent Danny Nooteboom. Met medewerking van: Merel van Geest, sopraan; Merlijn Runia, alt; Adriaan Fernandes, tenor; David Greco, bas; Aart Mateboer, tenor; Hans de Vries, bas; Sander van den Houten, orgel; Wim Hazeu, orgel; Begeleidingsorkest; Jongerenkoor Young Voices.

Het waren twee uitvoeringen in uitverkochte zalen. En heel bijzonder: het is voor het eerst in de geschiedenis van Pijnacker-Nootdorp dat de Matthäus Passion in deze gemeente is uitgevoerd. Deelnemers en toeschouwers kunnen terugkijken op twee prachtige uitvoeringen.

cantando1-150x150[1]


Kerstcantate | Bethlehem | 13 december 2014

Oratoriumkoor Cantando Pijnacker heeft met gastzangers de Kerstcantate Bethlehem van componist J.H. Maunder uitgevoerd op 13 december in de H. Bartholomeuskerk in Nootdorp o.l.v. dirigent Danny Nooteboom. Met medewerking van: Janine Waardenburg, sopraan, Frans van Rooijen, bas, Ago Verdonschot, bariton, Hans van de Scheur, tenor, Wim Hazeu, orgel. Vanaf eind oktober 2014 is de kerstcantate op projectbasis ingestudeerd, waarna de generale repetitie en de uitvoering op 13 december plaatsvonden.

Het was een plezier om te mogen zingen en luisteren in de gerenoveerde kerk met een goede akoestiek.

Passie Project | Olivet to Calvary | 12 april 2014

Cantando Pijnacker heeft samen met 25 gastzangers het passiewerk Olivet to Calvary van componist J.H. Maunder uitgevoerd. Het project met de gastzangers begon op 5 maart, waarna het passiewerk op 12 april 2014 is uitgevoerd in de Ontmoetingskerk te Pijnacker.

Concert Verdi, La storia di Verdi | 16 november 2013

Het concert was fantastisch! Schitterende aria’s gezongen door sopraan Elma van den Dool en tenor Marten Smeding begeleid door pianiste Marlijn Helder en uiteraard het koor onder leiding van Danny Nooteboom. Het grote publiek was zeer enthousiast en heeft genoten van deze heerlijke avond. Deze avond is in samenwerking georganiseerd met Rotary en zij verzorgden de hapjes en drankjes en collecteerden voor Jong Perspectief.

Het publiek werd hartelijk welkom geheten door lakeien en zorgde voor lachende gezichten. Na de gong kwam het koor al zingend op en Elma van den Dool opende de avond. De solisten vertelden het levensverhaal van Giuseppe Verdi en op de achtergrond waren schitterende beelden te zien. Het verhaal werd afgewisseld met indrukwekkende aria’s en mooie koorwerken van Giuseppe Verdi. Deze avond was een greep uit het repertoire van Verdi’s opera’s, waaronder La Traviata en Aida maar ook het ingetogen Libera Me uit het Requiem.

Brindisi  –  O Signore dal tetto natio  –  Rataplan  –  Requiem / Ingemisco  –  Libera me  –  Vedi! Le fosche Notturne  –  Acte III 18 Scena e Duetto “Parigi o cara, noi lasceremo”  –  Tace il vento  –  Nijlaria  –  Celeste Aida  –  Gloria all’ Egitto  –  Va Pensiero

De avond eindigde terwijl wij met zijn allen, publiek, koor en solisten met het Va Pensiero. Onderstaand zijn filmpjes te horen en kunt u nagenieten van deze heerlijke avond. Wij hebben genoten!